Virslis tészta, a világ legegyszerűbb tésztaétele

Ebben a posztban szeretném veletek megosztani a világ legegyszerűbb és legfinomabb tésztaételét. Persze lehet nem fog mindenkinek bejönni, mert egy viszonylag fűszeres és olaszos beütésű kajáról van szó. A receptet egyébként unokatesómtól kaptuk, akinek a párja vagyis Bence keresztapukája a hét minden napján képes lenne ezt enni, annyira imádja. Mióta megkóstoltuk azóta mi is gyakran elkészítjük, mivel olyan gyorsan elkészül, hogy Bence mellett is gond nélkül meg tudom csinálni. Olvasd tovább a bejegyzést a receptért és ne vegyél minden mennyiséget szentírásnak, nyugodtan változtass az arányokon és a fűszerek mennyiségén ízlés szerint!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy csomag füstli/virsli
  • kb. 400 ml tejszín/főzőkrém
  • 1-2 tk. oregánó
  • 1-2 tk. bazsalikom
  • 1-2 tk. cukor
  • só, bors és ételízesítő
  • 2 ek. olaj a sütéshez
  • 1 cs. tészta (spagetti, penne, szarvacska)

1. Felaprítjuk a hagymát és karikákra vágjuk a virslit. Kevés olajon megpirítjuk őket. Közben sós vízben odatesszük a tésztát főni.

2. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel.

3. Lassan rácsorgatjuk a tejszínt vagy főzőkrémet. Én az utóbbit használtam, krémesebb lett tőle. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az oregánót, bazsalikomot és a cukrot.

 

4. Összefőzzük őket és a kifőtt tésztával tálaljuk.

+1 tipp: A végén megszórhatjuk egy kis sajttal is.

Gyors főzőcskézést és jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha tetszett a recept mindenképp próbáld ki, nem fogsz csalódni! Ha elkészíted és megörökítesz esetleg róla egy képet, oszd meg másokkal is, és jelölj meg rajta @norah.erdeine és használd ezt a hashtaget: #norahblog!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük