Egy nehéz nap végén, avagy Apa hős szerepben

Anya vagy? Akkor biztos ismerős a nehéz napunk volt kifejezés. Persze ha valaki egy munkahelyen tol le 8 vagy 10 órát, az is tudja, milyen egy nehéz nap, de anyaként valami mást jelent. Amikor az imádott gyermeked egész nap csak hisztizik, nyűgös és folyamatosan dünnyög, neked pedig fogalmad sincs mi a baja. Mindent megpróbálsz megtenni, hogy jobb legyen Neki, de semmi sem jó. Mondókáztok, énekelsz, mesét olvasol, ringatod…de maximum 5 percre tudod kizökkenteni.

A nap egyre lassabban telik. Folyamatosan az órát nézed, hogy mikor jön már a felmentő sereg Apa személyében. Aztán amikor este betoppan az ajtón a “Hős”, megszűnik minden. Hullafáradtan közlöd apával, hogy “innentől a te gyereked”, és a te kicsi fiadat mintha kicserélték volna. Mosolyog, nevetgél és csillogó szemekkel néz fel az Apjára. Te pedig végkimerülésedben csak zokogni tudsz, hogy “de miért? Én mindent megtettem” ,”Nem vagyok elég jó Neki?”. Merülnek fel rögtön benned ezek a kérdések. Na meg a “nem vagyok jó anya” mondat, ami szerintem minden egészséges édesanyában ott motoszkál.

Vajon jól csinálom? Mindent meg tudok Neki adni? Igen, egy ilyen nap után, amit mi is magunk mögött hagytunk, bennem is felmerülnek ezek a kérdések. A válaszokat én úgy gondolom senki sem tudja. Csak bizakodunk abban, hogy jól csináljuk, na meg persze abban hogy a következő nap jobb lesz. És igen…az esetek 90%-ban a másnap már jobb. Mosolyogva ébred, rád vigyorog és gagyarászik Neked, és te már el is felejtetted, hogy mi történt tegnap. Ha netalán mégis eszedbe jut, ráfogod, hogy biztos front volt. Mert bármennyire is fárasztott le, voltál rá esetleg mérges vagy éppen sírtál miatta, mindent elfelejtesz mikor másnap Rád néz a csillogó szemeivel, odabújik hozzád és őszintén nevet fel mikor belefújsz a pici pocijába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük